מה לעשות אם המחשב נתקע ?

מה לעשות אם המחשב נתקע?

לא כולנו מבינים גדולים במחשבים. המחשבים הביאו איתם הרבה מאוד קידמה לפתחנו אך לא תמיד כולנו מבינים לעומק כיצד הם פועלים ומידי פעם אנחנו נתקלים בבעיות כאלו ואחרות במחשב שאיננו יודעים כיצד לפתור. אחת הבעיות הנפוצות היא האטה של המחשב. אנחנו רוכשים לא פעם מחשב, מהמתקדמים שהשוק מציע על מנת שנוכל ליהנות מגלישה מהירה, האזנה למוסיקה טובה ולשחק במשחקים אך עם הזמן המחשב מאט את המהירות. מדוע זה קורה?

מחשב

לפנינו מספר אפשרויות שעלולות להאט את המחשב:

  1. שימוש במחשב ישן – לא פעם אנחנו משתמשים בדגמי מחשב ישנים אשר כבר אינם מתאימים לדרישות בעולם המחשבים המתקדם והמתפתח כל הזמן. לדוגמא מערכת הפעלה שאינה תומכת בדפדפן מסוים או משחק חדש שיש לו דרישות מערכת גבוהות
    שאינן תואמות את יכולת הרכיבים הנמצאים במחשב.
  2. וירוסים –המחשבים שלנו מותקפים כמעט בכל יום על ידי וירוסים, רוגלות והאקרים שמנסים לגנוב מידע את המידע הפרטי שלנו. גם אם המחשב שלנו מוגן בתוכנת אנטי וירוס בתשלום של אחת החברות המובילות, לא תמיד ניתן לחסום אותם במאת האחוזים. כל וירוס אשר מתיישב על המערכת שלנו, מאיט אותה.
  3. איחוי קבצים – במהלך העבודה השוטף שלנו במחשב אנחנו שומרים ומוחקים קבצים. מחיקת קבצים במחשב גורמת לפיצול קבצים כלומר הקבצים מתפזרים לכל עבר בתוך הכונן הקשיח. הדבר מביא להאטה מאחר והמחשב משקיע הרבה זמן ואנרגיה במציאת הקובץ הנכון ופתיחתו. עם הזמן חלקי קבצים אלו סותמים את הזיכרון והדבר מפריע לקריאה תקינה ומהירה של נתונים בדיסק הקשיח. איחוי הדיסק יכול לשפר את הביצועים בצורה מרשימה.
  4. עומס – רובנו אוהבים לעבוד על המחשב בנוחות ולכן משאירים הרבה תוכנות פתוחות במקביל על מנת שהן תהיה לנו זמינות בכל רגע נתון. ריבוי תוכנות פתוחות במקביל "זוללות" הרבה נפח ואנרגיה מהמחשב מה שהופך את זמני התגובה שלו לאיטיים יותר.

כיצד נוכל לפתור "תקלות" אלו:

  1. מחשב ישן ניתן לשדרג – לא תמיד יש צורך להחליף את כל המחשב. לעיתים החלפת רכיבים מסוימים כמו זיכרון, מעבד, לוח אם או כונן בהחלט יכולים לעשות את העבודה. החלפת רכיבים אלו בידי טכנאי מיומן תוכל להפוך את המחשב למהיר יותר ובנוסף תחסוך לכם קנייה של מחשב חדש. עלותם של כונני SSD  שווה לכל כיס והם יכולים להקפיץ את מהירות עבודת המחשב שלכם בכמה מונים.
  2. מומלץ להתקין במחשב תוכנת אנטי וירוס חזקה בתשלום המתעדכנת בצורה אוטומטית על בסיס יומיומי. בנוסף מומלץ להריץ את התוכנה באופן יזום במחשב לפחות פעם בשבוע.  יש לקחת בחשבון שאין הגנה של  100% מאחר והאקרים ווירוסים מוצאים דרכים חדשות על מנת לחדור למחשבים שלנו.
  3. איחוי קבצים – כדי לעשות סדר בקבצים ולנקות את כל מה שאינו בשימוש, נדרש לבצע איחוי קבצים. את איחוי הקבצים ניתן לעשות באמצעות תוכנת ההפעלה בה אתם משתמשים. זהו תהליך ארוך יחסית כך שמומלץ לבצע אותו בשעות הלילה או בכל שעה אחרת בה אינכם עושים שימוש במחשב.
  4. כאשר אנחנו מסיימים להשתמש בתוכנה מסוימת, חשוב להקפיד ולסגור אותה בצורה נכונה מה שיפנה מקום ואנרגיה להפעיל את שאר התוכנות בהם אנחנו עושים שימוש ברגע זה.

    לעוד מאמרים שאולי יעניינו אתכם : 

צור קשר

דלג לתוכן מרכזי