כך תקימו קולנוע ביתי ב-3 צעדים

כך תקימו קולנוע ביתי ב-3 צעדים

קולנוע ביתי

מי לא היה רוצה חוויית קולנוע ביתית אמיתית במינימום השקעה – שירים יד. עם מחירי כרטיסים בקולנוע שרק מאמירים והולכים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתחברים מחדש לחוויית הצפייה הביתית. הבילוי הביתי חוזר להיות טרנד היום יותר מאי פעם, והדבר משפיע גם על שוק הקולנוע הביתי.

בתחילת שנות האלפיים היה מיסוי כבד מאוד על מקרנים באופן כללי, ומחירה של יחידה השתולל והגיע לכדי עשרות אלפי שקלים. למזלנו, בחלוף השנים מחירי המקרנים והמוצרים הנלווים להם ירדו בעשרות אחוזים, מה שמאפשר לכל אחד לשדרג את הטלוויזיה הפשוטה לכדי חללית מולטימדיה מרהיבה.

נקודה נוספת היא שיפור משמעותי בטכנולוגיות ההקרנה. שבבי DLP הפכו לתו תקן בתחום, עם טווח מחירים שרק יורד ככל שחולף הזמן. כמו כן גם אורך חיי הנורות המשמשות במקרנים, גדל והולך לכדי אלפי שעות עבודה. בדיוק כמו בשוק הטלוויזיות והמסכים, כל אלו הוזילו משמעותית את מחיריהן של מערכות קולנוע ביתיות.

צעד 1 – המקרן

מכיוון שמדובר במקרן לצרכים ביתיים, יש להתחשב במספר פרמטרים במעמד הרכישה: ראשית ודאו שמדובר במקרן בטכנולוגיית DLP הדיגיטלית, שכבר הוזכרה מקודם. הם הרבה יותר קלים במשקל לעומת מקרני LCD, שגם נוטים להתחמם מאוד תוך זמן קצר. כיום ניתן למצוא מקרנים מעולים של אפסון או אינפוקוס, במחירים סבירים של כ-2,000 שקלים ליחידה (זאת בהנחה שמדובר בשימוש ביתי).

ודאו שלמקרן יש מספיק חיבורי HDMI ותמיכה ב-HD, ושאורך חיי הנורה לא ייאלץ אתכם להחליף אותה כל שנה. אם החדר קטן מדי, יש לוודא שטווח ההקרנה יתאים לכך מראש (ולכן כדאי להגיע לחנות כשבידיכם ממדי החדר המיועד). כמו כן, אם החדר מואר יחסית אין צורך לרכוש מקרן בעל עוצמת הארה גדולה מדי, מה שיאפשר לכם להתמקד דווקא באיכות תמונה גבוהה.

צעד 2 – המסך

רצוי מאוד לא להסתפק בהקרנה על הקיר. האיכות ירודה לאין ערוך בהשוואה למסך הקרנה איכותי, שמדגיש היטב את התאורה ואת מגוון הצבעים, ברזולוציות לא פחות ממרהיבות. רוב מסכי ההקרנה מגיעים בפורמט נגלל אוטומטי או ידני, אז קחו זאת בחשבון במעמד הרכישה. לא שווה להתרוצץ הלוך-חזור בזמן ההקרנה, רק כדי לסדר את המסך בכל פעם מחדש.

מן הסתם אין טעם לרכוש מסך בממדים קטנים יותר מ-100 אינץ', וממילא רוב המסכים מגיעים בממדים הללו כברירת מחדל. אחד היצרנים המובילים ביותר בתחום הוא Vega, עם מבחר עשיר של מסכי הקרנה חשמליים וידניים, שמתאימים גם לצרכים ביתיים במחירי התחלה של 400 – 500 שקלים ליחידה. ניתן לבצע התקנה ישירה על הקיר, ללא חצובה או רגליות. הדבר מקנה מראה חלק ונקי יותר, כחלק מהעיצוב הקיים.

צעד 3 – הצליל

בדרך כלל אין קשר בין גודל הרמקול ליכולות ולביצועים, ולצרכים ביתיים אפשר בהחלט להסתפק בתצורה הבסיסית המינימלית ביותר, דהיינו 5.1 רמקולים: רמקול מרכזי (סנטר), 2 רמקולים צדיים (לצליל היקפי) וסאב וופר אחד (לצלילי בס נמוכים). כל רמקול שתבחרו חייב להגיע עם הספק של 100 ואט RMS לפחות, ואם אתם יכולים יותר – מה טוב.

נקודה נוספת הקשורה לרמקולים – אלו הרצפתיים מפיקים בדרך כלל צלילים איכותיים יותר מהשאר, והלווייניים / מדפיים מספקים את התמיכה. הרסיבר צריך לתמוך במגוון חיבורים (HDMI, קומפוזיט, S-video וכן USB ואפילו בלוטות') ועליו לכלול מפענחי סראונד. כלל אצבע הוא שמחירו של רסיבר צריך להיות שווה, פחות או יותר, למחיר הרמקולים; כך תדעו שקיבלתם מגבר איכותי. אם תתפשרו על מגבר פחות איכותי, תיאלצו להסתפק באיכות צליל ירודה.

 

מאמרים נוספים:

צור קשר

'

'

דלג לתוכן מרכזי